Kantarellpaj Recept ICA se
https://forsinglar.forumg.org/2019/12/28/restaurang-pizzeria-rocco-jarnvagsg-skara-sverige-rocco-skara/ Picka pajskalet med en gaffel och förgrädda det mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna. Fördela västerbottensost i pajskalet. Blanda alla ingredienser utom vattnet i en rymlig bunke och börja knåda. Pajdeg (jag gjorde en lite magrare variant på fullkornsmjöl, men om du vill maxa gottigheten kan du köra en vanlig smörstinn deg): 0,5 dl grahamsmjöl 2,5 dl vetemjöl med fullkorn (eller utan om du vill) 50 g smör 1/2 dl vatten. Pajdeg: 100 g smör. 2,5 dl vetemjöl. 2 msk kallt vatten. Fyllning: 230 g västerbottenost, riven. 4 ägg. 2 dl vispgrädde. Skapa en ny samling (max 60 tecken): Spara till din samling. Vispa ägg och grädde, tillsätt osten. Smaka av med några varv på pepparkvarnen. Fördela fräset på pajen och servera. Krydda med salt och peppar och blanda i bondbönorna. Till årets stora kräftskiva är Västerbottensost och Västerbottensostpaj en självklar del av kräftbordet och med lite extra finess blir denna klassiska paj en given hit!
En paj med fyllig smak av lagrad Västerbottenost som är snabb och lätt att baka. Jättegod till kräftskiva, midsommar, smörgåsbord, utflykt med mera. Jag gillar smält ost ännu mer. Tvingade mamma att skriva ner receptet eftersom hon annars höftar alla ingredienser. Västerbottenostpaj med kantareller - Korran - Recept En underbart god paj med mycket smak av västerbottenost och härligt smörstekta kantareller! Låt din västerbottenpaj vila en stund före servering. Kavla ut och fördela ut i en pajform om cirka 26-28 cm Ø. Bjud på en kantarell- och västerbottenostpaj …. Enligt receptet ska man portionera i aluminiumformar, vilket ser trevligt ut. Passar också som till buffé och fest med lite grönsallad till. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Toppa västerbottensostpajerna med gräslök och/eller löjrom för en extra lyxig touch. Vispa lätt grädden och äggen med en gaffel. Servera gärna västerbottenpajen med en blandad sallad.
Vispa äggen lätt, blanda ner crème fraiche, kantareller, lök, riven västerbottensost samt gräslök. Grädda i ugnen i 175 - 200 grader i 15 - 20 minuter tills äggstanningen stelnat. Kantareller och Västerbottensost är en riktigt fin kombination, som här utgör fyllningen ihop med en äggstanning. Servera gärna med en krispig grönsallad. Hacka kantarellerna grovt och fräs dem mjuka i smör i en stekpanna. Låt kantarellerna svalna något och fördela ovanpå persiljan. 4. Blanda äggen med västerbottenosten och grädden. Häll blandningen försiktigt över kantarellerna. 5. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar, häll det över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter. Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ️. Nagga formen i botten och ställ in i ugnen ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Då kan man också ha lite bröd till som baguette. Val av kantareller. Du kan använda vanliga färska kantareller eller trattkantareller. Denna paj är gjord på bovetemjöl vilket är naturligt glutenfritt. Tweet. Hej Ida. Jag steker alltid min svamp och fryser in. Då kan man bara ta fram en bytta med stekt svamp när som helst. Här hittar du ett recept på västerbottensostpaj med kantareller. Klassisk kantarell- och Västerbottenspaj till kräftskivan eller höstens festliga middagar. Helena Steen. 2012-08-20. Hur mycket i vikt motsvarar 5 dl kantareller.. Tryck ut degen i en springform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Ställ in i frysen 30 minuter. Förgrädda sedan i 200 grader, i 10 minuter. Fyllning. Tryck sedan ut degen i en form med löstagbar kant och grädda i 200º i ca 10min. Finhacka löken och dela kantarellerna och stek sedan dem mjuka och gyllenbruna i rikligt med smör. Jag gillar ost som en del kanske noterat. Så en paj med mycket Västerbottensost är förstås en av mina favoriträtter som serveras på julbordet, påskbordet, midsommarbuffén, till kräftorna med mera, med mera. Otroligt enkelt recept som bara tar en kvart att göra. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 200°. Nagga pajskalet och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och chilipulver. Tillsätt osten och häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen, ca 25–30 minuter. Täck med ugnsfolie om pajen börjar få för mycket färg. Nagga med en gaffel. Förgrädda i 10 minuter. Fyllning: Stek kantarellerna i smör och smaka av med salt och peppar. Skär ut 12 fyrkanter och tryck försiktigt ner degen i hålen. Pajen är god till buffé, kräftskiva, midsommar, påsk, knytis, fest, lunch eller middag. Nu är pajen i ugnen och det doftar gott i köket. Det är Icas recept på västerbottenpaj med kantareller som jag har piffat till med lite stekta bacon. Man får passa på nu när solen strålar så vackert. Västerbottenpaj med svamp och rödlök, 4-6 portioner.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar